Keurmerk Veilig Ondernemen

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is het bewijs van een intensieve samenwerking tussen ondernemers, gemeente en politie. De samenwerking heeft al veel opgeleverd: het burenwaarschuwingssysteem, beveiligingscamera’s, fietswrakkenacties in de straat, een informatiemap voor alle ondernemers, veiligheidstrainingen, graffitiverwijdering etc. Uit een enquête is gebleken dat ondernemers zich sinds 2009 veiliger voelen op de Amsterdamsestraatweg.

Heel graag houden we u op de hoogte van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Als lid kunt u inloggen op de speciale KVO-website. Hier vindt u onze collectieve winkelontzeggingen, subsidiemogelijkheden en nog veel meer over veiligheid voor uw winkel.

Veiligheidsscan en subsidie voor maatregelen

Kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers – fte’s) kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren. Een erkende VKB-scanner kijkt waar verbeteringen mogelijk zijn en geeft advies op maat.

Ondernemingen die op basis van de veiligheidsscan willen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun zaak te verbeteren, krijgen de keuze uit speciaal geselecteerde pakketten in vier categorieën: organisatorische, bouwkundige, elektronische of digitale maatregelen of combinaties daarvan. De helft van die investering wordt vergoed vanuit de nieuwe Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro.

Het vierde kwartaal 2013 ontvangen alle kleine bedrijven op de Amsterdamsestraatweg een brief waarin staat vermeld wanneer een VKB-scanner van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een gratis veiligheidsscan komen afnemen.

Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor de scan en subsidie op www.hoeveiligisuwzaak.nl/

Cameratoezicht

De Amsterdamsestraatweg beschikt over acht camera's die 24 uur per dag de activiteiten in het winkelcentrum opnemen. De beelden worden actief bekeken door centralisten van het Diensten Centrum Utrecht (DCU) en de politie als er een calamiteit wordt gemeld. De beelden blijven ook beschikbaar, zodat deze ook achteraf kunnen worden geraadpleegd. U kunt als ondernemer de centralisten bereiken via het nummer: 030-2864289.

De camera heeft echter vooral een preventieve werking. Kwaadwillende bezoekers weten dat de camera's aanwezig zijn en zullen minder snel iets ondernemen. Voor de klanten van de winkels is het een prettig idee dat de straat wordt geobserveerd.